Новини

Подови климатици – основни грешки, които се допускат

Подови климатици 2 - хол

През последните години уредите от категория „Подови климатици“ са доста търсени, особено от собствениците на малки апартаменти, офиси и други помещения. Причините за това са свързани най-вече с ниските им цени и възможностите за спестяване на енергия, които предоставят. За да се възползвате в пълна степен от преимуществата на вашите нови подови климатици, не бива да допускате следните грешки:

Несъобразяване с размерите на помещението  

Мощността на закупуваните подови климатици задължително трябва да бъде съобразена с размерите на стаята или помещението, за което те са предназначени. Нужно е да се уверите, че посредством съответните уреди ще бъдете способни бързо и ефективно да затопляте или охлаждате предвиденото пространство. Ако имате нужда от повече информация за каква точно площ са подходящи дадени модели подови климатици, задайте своите въпроси към търговеца.

Подови климатици 1 - коридор
Подови климатици – коридор

Пренебрегване на енергийната ефективност

Уредите от категория „Подови климатици“ като цяло са по-икономични в сравнение със стенните такива, но все пак не бива да се пренебрегва класът на енергийна ефективност на съответния уред. Подови климатици с по-високи класове на енергийна ефективност съвсем естествено се предлагат на пазара и на по-високи цени, но пък ще ви гарантират повече спестена електроенергия и по-ниски сметки за ток в дългосрочен план.

Необръщане внимание на изискванията за вентилация

Уредите от категория „Подови климатици“ са компактни, лесно преносими и нямат такива инсталационни изисквания, каквито са налице при стенния тип. Не бива обаче да се забравя за изискванията по отношение на вентилацията. Вентилационните комплекти, които вървят със закупените подови климатици, трябва да съответстват на прозореца или окачения таван, които ще служат като източници на вентилация.

Антонов Клима Инженеринг ООД предлага на българския пазар най-добрите модели подови климатици от каталозите на брандове като Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi, Hitachi и т.н. Посетете нашите магазини или онлайн платформа, за да се сдобиете с първокласен уред за дома или офиса на максимално конкурентна цена!

  1. Несъобразяване с размерите на помещението

Пренебрегване на енергийната ефективност

Необръщане внимание на изискванията за вентилация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *