Общи

Съвети за инверторни климатици: как да спестите разходи за електроенергия това лято?

Месеците юли и август са критични по отношение на използваната електроенергия от вашите инверторни климатици. Жегите през тези месеци налагат непрекъснато използване на уредите, които са принудени да работят на пълни обороти, за да охлаждат помещението и да задържат желаната температура в него. Ако не желаете сметките за ток да нараснат осезаемо, трябва да следвате няколко добри практики за употреба на инверторни климатици през лятото. Ето кои  са въпросните практики:

Инверторни климатици: Изключвайте вечерта

Изключвайте вашите инверторни климатици вечерта. В рамките на нощните часове е по-добре прозорците ви да бъдат отворени. Дори и през лятото нощта е способна да ви донесе известни дози хлад, а и в къщата или апартамента ви ще влезе също така свеж въздух.

Инверторни климатици 1 - картинка на климатик
Инверторни климатици – доверете се на нас!

Инверторни климатици: Поставете преграда между дома си и слънчевата светлина

Поставянето на надеждна преграда между дома и слънчевата светлина ще помогне на вашите инверторни климатици да си свършат работата по охлаждане на помещението при по-малко използвана енергия. Най-често употребявани за целта са щори или завеси, като и в двата случая трябва да заложите на достатъчно качествени продукти.

Инверторни климатици: Почиствайте редовно уредите

Не забравяйте също така редовно да почиствате вашите инверторни климатици, както и да сменяте филтрите им. Това ще им позволи да работят при пълна продуктивност, което означава повече икономии на електроенергия.

Антонов Клима Инженеринг ООД предлага на българския пазар най-добрите модели инверторни климатици от каталозите на популярни брандове като Fujitsu, Mitsubishi, Daikin и др. Посещавайки магазините ни в София, Варна, Добрич, Силистра и Дулово, както и онлайн платформата ни, ще имате възможност да се сдобиете с качествени и енергийноефективни уреди на максимално конкурентни цени. Доверете се на Антонов Клима и направете предстоящото лято една идея по-приятно и комфортно!

Инверторни климатици: Изключвайте вечерта

Инверторни климатици: Поставете преграда между дома си и слънчевата светлина

Инверторни климатици: Почиствайте редовно уредите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *