Новини

Термопомпи вода – въздух: полезни съвети и практики

Термопомпи вода-въздух 3 - спалня

Термопомпи вода – въздух наричаме системи, посредством които се придобива топлина от въздуха и тази топлина служи за осигуряването на желаната температура в дадено помещение или сграда. За да се възползвате в пълна степен от енергийната ефективност и останалите преимущества, предоставяни от термопомпи вода – въздух, трябва да ги използвате по правилния начин. Ето няколко полезни съвета и практики, които ще ви помогнат за целта:

Термопомпи вода – въздух: Настройте на ниска температура

Помнете, че на колкото по-високи обороти работят дадени термопомпи вода – въздух, толкова повече електроенергия ще им бъде нужна. За да реализирате икономии на електроенергия, ви съветваме да настроите вашата система да осигурява топлина при по-ниска температура, но за по-дълъг период от време.

Термопомпи вода-въздух 1 - предложение 1
Термопомпи вода-въздух – предложение 1

Термопомпи вода – въздух: Уверете се в надеждната изолация на дома си

Надеждната изолация на къщите или апартаментите също е от значение за гарантирането на ефективността в работата на съответните термопомпи вода – въздух. Уверете се, че при използване на системата всички врати и прозорци са затворени и няма откъде предоставяната топлина да излезе навън.

Термопомпи вода – въздух: Премахвайте сняг и лед

Ако през зимата върху външните тела на съответните термопомпи вода – въздух има натрупани сняг и лед, задължително те трябва да се премахнат. От това зависи нормалната работа на системата и осигуряването на постоянния поток на топъл въздух към дома ви. 

Термопомпи вода-въздух 2 - вариант
Термопомпи вода-въздух – вариант

Термопомпи вода – въздух: Осигурявайте ежегоден технически преглед

Хубаво е веднъж в годината да бъде правен технически преглед на термопомпи вода – въздух. Така ще бъдете сигурни, че системата работи с максимален капацитет и всички потенциални неизправности по нея са отстранени.

Антонов Клима Инженеринг ООД предлага на българския пазар най-добрите и актуални модели термопомпи вода – въздух, които са част от каталога на реномираната японска марка Toshiba. Можете да си закупите желаната система както от магазините ни, намиращи се в градовете София, Варна, Добрич, Силистра и Дулово, така и от нашата онлайн платформа. Доверете се на екипа на Антонов Клима и си гарантирайте максимални нива на комфорт в своето ежедневие!    

Термопомпи вода – въздух: Настройте на ниска температура

Термопомпи вода – въздух: Уверете се в надеждната изолация на дома си

Термопомпи вода – въздух: Премахвайте сняг и лед

Термопомпи вода – въздух: Осигурявайте ежегоден технически преглед

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *