Новини

Кои са най-често срещаните грешки при употреба на инверторни климатици?

Инверторни климатици 2

Инверторни климатици 1

Инверторни климатици – предложение от Antonov Clima

Уредите от категория „Инверторни климатици“ са отличен избор както за дома, така и за офиса. Те могат да ви предоставят редица преимущества, като например висока енергийна ефективност, максимално прецизен контрол на температурата и подобряване качеството на въздуха. За да са факт споменатите преимущества обаче, трябва да употребявате вашите инверторни климатици по правилен и адекватен начин. Ето някои от най-често срещаните грешки, които потребителите допускат в това отношение:  

Постоянно включване и изключване

Същността на инверторната технология се състои в способността за икономична работа при достигане до желаната температура в помещението. Така че е напълно погрешно да включвате и изключвате вашите инверторни климатици при всяко излизане от дома си. Надеждните инверторни климатици са напълно способни да поддържат температурата в дадена стая или помещение през целия ден, без това да води до високи енергийни разходи и значителни сметки за ток.

Пренебрегване поддръжката на филтрите

Филтрите на вашите инверторни климатици трябва да бъдат редовно почиствани от наслагваните прах и мръсотия, а на определени периоди от време – и да бъдат сменяни. Това ще гарантира нормалната и безпроблемна работа на самите инверторни климатици, както и високото качество на въздуха в помещението.

Затопляне или охлаждане на необитаеми помещения 

След включване на вашите инверторни климатици, вратите към необитаемите стаи или помещения в дома ви трябва да бъдат затворени. В противен случай ще се стигне до необходимостта уредът да използва повече енергия, за да достигне до желаните температури, а това ще доведе до повишаване на редовните ви битови сметки.

Антонов Клима Инженеринг ООД предлага на българския пазар най-добрите модели инверторни климатици от калозите на престижни и утвърдени марки като Fujitsu, Toshiba, Hitachi, Daikin, Mitsubishi и др. Посетете магазините или онлайн платформата ни, за да си осигурите оптималните уреди за вашия дом или офис!

Постоянно включване и изключване

Пренебрегване поддръжката на филтрите

Затопляне или охлаждане на необитаеми помещения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *