Новини

Инверторни климатици – как да ги запазим в отлично състояние и функционалност?

Инверторни климатици снимки

Все повече хора залагат на инверторни климатици като средство за отопление и охлаждане на своите домове и офиси. Това се дължи на множеството преимущества, които уредите предоставят – започвайки от високата енергийна ефективност, преминавайки през минималните нива на шума и стигайки до ограничаването на отделяните вредни емисии при работа. За да можете да се възползвате от въпросните преимущества обаче, трябва да се грижите добре за закупените инверторни климатици. Ето няколко съвета, следването на които ще ви помогне да запазите отличното им състояние и функционалност във времето:

Инверторни климатици: Почиствайте редовно въздушните филтри

Въздушните филтри на вашите инверторни климатици трябва да бъдат почиствани поне веднъж месечно. Тяхното замърсяване или запушване би възпрепятствало нормалното протичане на въздушния поток, намалявайки капацитета на уреда за охлаждане на пространството наоколо. Особено грижливи бъдете към въздушните филтри, ако в дома ви има домашни любимци с козина (куче, котка).

Инверторни климатици: Отстранявайте наслагванията по външното тяло

По външните тела на вашите инверторни климатици често полепват листа, изрезки от трева и други мръсотии, които се носят във въздуха. Задължително отстранявайте подобни наслагвания, за да не оказват негативно влияние върху работата на уреда.

Инверторни климатици: Реагирайте веднага на възникнал проблем

Независимо дали става въпрос за промяна в звука при работата на съответните инверторни климатици, бавно стартиране или друг проблем, който сте забелязали, е нужно да реагирате веднага. Свържете се със специализиран сервиз, който да извърши пълна проверка на състоянието и функционалността на вашите инверторни климатици, преди проблемът да се е задълбочил.

Антонов Клима Инженеринг ООД е сред водещите и утвърдени фирми на българския пазар в сферата на климатизацията, вентилацията и отоплението. Ние сме способни да ви предоставим не само най-добрите модели инверторни климатици на реномирани световни производители като  Fujitsu-General, Toshiba и Panasonic, но и висококачествени и надеждни сервизни услуги при възникнал проблем в работата на съответните инверторни климатици., Доверете се на екипа на Антонов Клима, за да си осигурите желаните температури и максималните нива на комфорт в дома и офиса по всяко време от годината!

Инверторни климатици: Почиствайте редовно въздушните филтри
Инверторни климатици: Отстранявайте наслагванията по външното тяло
Инверторни климатици: Реагирайте веднага на възникнал проблем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *