Popular Categories

Apple Shopping Event

Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
0 Дни 00 Часа 00 Мин. 00 Сек.

Microsoft Accessories

Personalize your Surface Pro with Microsoft branded accessories. In the presence of many colors for every taste.

Our Articles

Климатици за домашна и професионална употреба София | Варна от Антонов Клима

Климатикът е предпочитан начин на отопление на много български домове през зимните месеци и основният начин за създаване на прохлада в летните жеги. Производителите на климатици непрестанно инвестират в разработването на нови технологии, с които да развиват и подобряват своите продукти. За да може потребителите да получават по-ефективни резултати на достъпна цена, без надуване на цените за електричество! В продуктовата гама на Антонов Клима ще откриете различни видове климатици, в зависимо от вашите предпочитания и изисквания на помещението.

Инвертортни климатици

Климатици - 1

Климатици – Aux ASW-H09C4/KAR1

Почти всички модели климатици на пазара са инверторни. Това означава, че климатикът сам настройва скоростта на работа на компресора, за да може да контролира движението на фреона и по този начин намалява консумацията на електричество. Инверторните климатици имат прецизен контрол върху температурата и, когато настроим климатика на дадена температура, той непрестанно работи за поддръжката на зададените градуси. За целта климатикът самостоятелно и автоматично регулира режима на работа, както и капацитетът на работа.

Хиперинверторни климатици

Хиперинверторните климатици ви предоставят технология, която прави инверторните климатици още по-ефективни и икономични. Те комбинират възможностите на инверторните климатици – да може да задавате температура и климатикът да я поддържа самостоятелно, но го правят по по-ефективен начин, който ви спестява електричество и намалява сметките за ток.

Подови климатици

Подовите климатици са удобни и широко разпространени в домашни условия, както и за професионална употреба. Те са значително по-компактни от стандартните климатици, като ви предоставят всички екстри, като стандартните модели, дори повече. Подовите климатици често се характеризират с по-добро качество на въздуха и намалена консумация на електричество за постигане на същите резултати. И не само това – подовите климатици често са по-евтини от стандартните, позволяват монтаж на различни места, във всякакви помещения, минимизират влажността на въздуха през лятото и много други функционалности.

Нискотемпературни климатици

Климатици 2

Климатици – Aux ASW-H12C4/KAR1

Това са климатиците, които работят с перфектни резултати дори при много ниски температури. Стандартните климатици имат температура, под която се затрудняват при работа и може да не ви предоставят задоволителни резултати. В тези случаи препоръчваме да заложите на нискотемпературни климатици, които могат да работят дори при температури от -20 градуса. Някои модели имат отлични показатели, според които работят нормално и ефективно дори при -35 градуса. Тези модели климатици са подходящи за жилища и къщи, които се намират в места, където зимата става значително по-студено.

Мулти-сплит климатици

Мулти-сплит климатиците ви позволяват на едно външно тяло да можете да свържете няколко вътрешни тела. По този начин, в зависимост от избраното външно тяло, можете да сложите до 5 вътрешни тела и да отоплявате различни помещения с един и същи климатик. Този тип система може да бъде много подходяща и удобна за дома и офиса, особено ако отопляваните помещения са близо едно до друго и не трябва да се прекарват дълги въздуховоди до различните вътрешни тела на климатика.

Професионални климатици

Офисите, магазините и ресторантите също използват климатици и климатични системи, но те имат значително по-различна конструкция от уредите, които използваме в домовете си. Поради факта, че често професионалните климатици трябва да затоплят или охлаждат по-големи пространства, това изисква оборудване с по-голяма мощност. В нашето портфолио ще откриете няколко различни модела професионални климатици:

  • Климатици 3

    Климатици – Dekker DSH 105 R/GI

    Касетъчен климатик – предназначен за монтаж на тавана, този тип инверторни климатици ви дават отлични резултати в големи помещения. Конфигурацията е стандартна – вътрешно и външно тяло, като някои модели се предлагат и с терморегулатор, който може да се монтира на стената за по-голямо удобство. Ако закупите професионални касетъчни климатици от един и същи производител и еднакъв модел, то можете да управлявате няколко или цялата система с помощта на 1 или няколко терморегулатора, поставени на удобни за вас места. Важно е да отбележим, че този тип климатици са предназначени за вграждане в окачени тавани.

  • Таванен климатик – за разлика от касетъчните климатици, таванните модели могат да се монтират на тавана, без да се вграждат. Тоест няма нужда да имате окачен таван, за да използвате този тип климатик. Те са удобни за големи помещения, чиято естетика би била по-скоро нарушена от вътрешното тяло на класически климатик. Именно затова таванните климатици са отлично решение за дискретно отопление и охлаждане. Отново се предлагат в модели с дистанционно управление и терморегулатор.
  • Канални климатици – този тип уреди се състоят от външно и вътрешно тяло, като вътрешното тяло е интегрирано в цялостната въздухопреносна система на сградата или помещението. Основното предназначение на този модел климатици е за скрит монтаж в тавана, като са чест избор за отоплението и охлаждането на различни търговски центрове, хотели, офиси и други. Обработеният въздух (независимо дали затоплен или охладен) преминава през вентилационната система и се разпределя чрез въздушни решетки. Този тип климатици са предпочитан избор за професионална употреба заради отличните им характеристики, както и абсолютно скрития монтаж. Единствената част от климатичната система, видима за потребителя, са решетъчните отвори, които могат да бъдат обработени в необходимите от вас цветове и нюанси, за да станат почти невидими.
  • Колонни климатици – те са подходящи за отоплението на по-големи пространства (най-често над 60 кв.м., като някои модели климатици могат да достигнат и до мощност за отопление и охлаждане на до 390 кв.м.! Те имат значително по-силна въздушна струя на вътрешното тяло, която охлажда и затопля значително по-бързо и ефективно!

Климатици от Антонов Клима Инженеринг

Ние сме една от водещите фирми в България, занимаваща се с услуги в сферата на климатизацията, вентилацията и отоплението. За вас сме подбрали висококачествени модели климатици, които да отговорят на всички ваши изисквания – от технически характеристики до естетическите ви предпочитания. Ние знаем колко е важно да направите добра инвестиция и да изберете най-добрите климатици за дома си, затова сме подбрали модели от доказани производители на климатици и климатични системи, като Fujitsu – General, Gree, Panasonic, Toshiba и много други. За да можете да подберете най-доброто предложение за вас сме се постарали да създадем портфолио от разнообразни модели климатици в различни ценови класове. Когато изберете вашия нов климатик, можете да се доверите на екипа на Антонов Клима, който ще посети вашия дом или офис и ще монтира вашия нов климатик професионално, бързо и качествено. А ако се нуждаете от поддръжка след това – винаги можете да се свържете с нас и технически сътрудник да ви посети и да извърши оглед на вашия климатик. Изберете качеството и се доверете на Антонов Клима за покупката на вашия нов климатик!

Инвертортни климатици
Хиперинверторни климатици
Подови климатици
Нискотемпературни климатици
Мулти-сплит климатици
Професионални климатици
Климатици от Антонов Клима Инженеринг